BFD 2021


28. august 2021 |  18.00 h |  NA NÁDVORÍ SOS*, Dolná 35, Banská Bystrica


MY KULTÚRA o.z. v spolupráci so Stredoslovenským osvetovým strediskom vás pozvali na 1. ročník prehliadky folkovej hudby Bystrický folkový dvor. Súčasťou podujatia bol aj  remeselný trh s ukážkami výroby


Vstupné: 5 €

Predpredaj vstupeniek v IC BB, Nám. SNP 1, Banská Bystrica / v deň predstavenia od 14.00 h v SOS BB.
* V prípade nepriaznivého počasia v sále V PODKROVÍ.


Fotogaléria:


Plagát podujatia:


Účinkujúci:


Maťo Struhár

Maťo Struhár – folkový pesničkár a herec, laureát celoslovenskej súťaže STRUNOBRANIE 2019, čerstvý víťaz súťaže Junior Song v rámci známeho festivalu Interporta 2021 v Ústí nad Labem v ČR a dlhoročný organizátor úspešnej prehliadky Folkové Vianoce v Brezne. S gitarou sa zoznámil už ako dieťa, keď navštevoval Základnú umeleckú školu. Klasika ho však veľmi nelákala. Jeho idolmi boli Karel Kryl a Jarek Nohavica. Preto začal aj on skladať folkové pesničky a predvedie nám ich naživo na našej prehliadke.


Maťo Struhár pozýva na BFD 2021:


Tomáš Pohorelec

Tomáš Pohorelec – známy a populárny folkový pesničkár, laureát celoslovenskej súťaže STRUNOBRANIE 2018. Už pár rokov sa venuje písaniu a interpretovaniu vlastných piesní. Bol členom divadla medziBRODway, do ktorého inscenácií skladal piesne. Podieľal sa autorsky (hudobne a textom piesne) na projekte Batolárium, ktoré uviedlo Bábkové divadlo na Rázcestí a má za sebou veľké množstvo malých vystúpení (vernisáže, prehliadky...) a pár desiatok samostatných koncertov. Je členom Medzibrodského kočovného divadla, a najmä Potulného dividla J&T, pre ktorých potreby píše hudbu a piesne do predstavení.  V spolupráci s gitaristom Maťom Urbanom v roku 2015 nahrali v štúdiu Diera pod taktovkou Dušana Ivana CD s názvom „Výpoveď o stave duší“.


Tomáš Pohorelec pozýva na BFD 2021:


Janko Kulich & Kolegium

JANKO KULICH & KOLEGIUM ­– popredná slovenská folk-rocková skupina, ktorá má na svojom konte 4 radové albumy, desiatky singlov s videoklipmi, ale aj stovky hraní doma i v Českej republike. Prináša na scénu oživenie v podobe živelného, energického folkrocku, melodických a poetických textov. S nadhľadom a hravosťou sa vysmieva všetkému na čom nezáleží a prináša nové pohľady na lásku, umenie a zábavu. Humorne ladené piesne ako napr. Cikanička v snehu, či Keby som mal babu ako je môj kamarát Roman, potešia divákov obľubujúcich dokonalý rým a slovné hračky. Práve slovné hračkárstvo je pre nich charakteristické. Množstvo krátkych básničiek a pesničiek dostanú každého. V programe sa však nájde aj jedna špeciálna skladba, ktorá vám vtlačí slzy do očí. Pieseň Len ty si liek bola napísaná pre onkologicky choré deti a organizáciu Dobrý anjel. Výborný spevácky prejav, vokály ústnej harmoniky, príjemné gitarové aranže skvelých muzikantov a hlavne piesne, ktoré potešia každého sú ideálnym spojencom pre strávenie pekného večera. 

V nedávnej minulosti sa kapela zviditeľnila aj svojim projektom KONCERTY POD OKNAMI, keď ako prví z umelcov začali koncertovať pod oknami ľuďom v karanténe.

Hrajú v zložení:

Janko Kulich - Spevák, textár, gitarista, poviedkár, moderátor, dramaturg a hudobný producent . Jedna z najvýraznejších postáv súčasnej pesničkárskej scény

Matúš Holečka - elektrická a akustická gitara, perkusie

Števo Hlôška - ústna harmonika

Maroš Vojtko - basgitara


Skladba zoskupenia Janko Kulich & Kolegium – Mala si: