POP BB 2022

#POPBB


VÝSLEDKY 16. ROČNÍKA SÚŤAŽE
V SPEVE POLPULÁRNEJ PIESNE DETÍ A MLÁDEŽE


V stredu sa na nádvorí SOS konalo finále už 16. ročníka súťažnej prehliadky v speve populárnych piesní pre deti a mládež POP BB. Zdá sa, že ako sa táto súťaž stáva "dospelou" rastie o ňu záujem, o čom svedčí počet, ale určite aj kvalita prihlásených spevákov. Prívetivé počasie taktiež pomohlo vytvoriť príjemnú a uvoľnenú atmosféru, v ktorej sa finále konalo. Najviac sa asi zapotila odborná porota, ktorá nakoniec spomedzi kvalitných zúčastnených vybrala týchto ocenených:

I. veková kategória: 9 – 14 rokov

II. veková kategória 15 – 21 rokov

1. miesto
AURORA TOROZI

1. miesto
TOMÁŠ GAŠPAR
2. miesto
ONDREJ POTANČOK

2. miesto
KRISTÍNA NÁVOJSKÁ

3. miesto
MELISA MARUŠKOVÁ
3. miesto
KLAUDIA CHOMISTEKOVÁ
3. miesto
MICHAELA SIDOROVÁ
3. miesto
FILIP GÁFRIK

 Všetkým súťažiacim srdečne gratulujeme a tešíme sa na budúci ročník!



Po súťažnej prehliadke sa uskutočnil koncert :

Jana Kozáková a Vlčie maky

Hudobná skupina Vlčie maky vznikla na základe spolupráce speváčky Jany Kozákovej s poprednými slovenskými inštrumentalistami, klavíristom Klaudiusom Kováčom, kontrabasistom Róbertom Raganom ml. a bubeníkom Petrom Solárikom. Vlčie maky ponúkajú poslucháčom krásny slovenský folklór v jedinečných jazzových úpravách. Prvé CD skupiny je zamerané na podpolianske a druhé na horehronské ľudové piesne. Obidva albumy sa stretli s výbornými ohlasmi doma i v zahraničí a hosťujú na nich poprední hudobníci a speváci Stanislav Palúch, Ľubomír Gašpar, Dan Bárta a Peter Adamov. Druhé CD s názvom Horehronie bolo nominované na cenu Esprit za najlepší jazzový album roka 2021. Skupina pravidelne vystupuje na jazzových aj world-music hudobných festivaloch.


15. jún 2022 o 17.00h (súťaž) / 20.00h (koncert) | NA NÁDVORÍ SOS, Dolná 35, Banská Bystrica

Vstupné: 2€ (súťaž) / 7€ (súťaž a koncert)  | Predpredaj vstupeniek v Umeleckej kaviarni Bothár, Dolná 35, Banská Bystrica


Pozvanie patrí všetkým mladým zanieteným spevákom populárnej piesne, základným a stredným školám, umeleckým školám, regionálnym osvetovým strediskám na území celej Slovenskej republiky. Súťažiť sa bude v dvoch kategóriách, žiaci základných škôl – veková kategória 9 – 14 rokov a študenti stredných škôl – veková kategória 14 – 21 rokov.

Na súťažnú prehliadku (finále súťaže) POP BB 2022 postupujú speváci - súťažiaci prostredníctvom predchádzajúceho výberového konkurzu, ktorý SOS uskutoční na základe zaslaných videonahrávok od prihlásených súťažiacich.

Termín zaslania prihlášok a konkurznej videonahrávky je 27. máj 2022. (viď. prílohu propozície)


POP BB 2022: INFORMÁCIE  

POP BB 2022: PRIHLÁŠKA NA KONKURZ 



DO FINÁLE POPBB 2022 POSTUPUJÚ:


I. kategória II. kategória

Alžbeta Bodnáriková

Ema Koštialová

Vivien Marušáková

Melisa Marušková

Ondrej Potančok

Michaela Sidorová

Aurora Torozi

Simona Polgarová

Matej Budaj

Klaudia Chomisteková

Filip Gáfrik

Tomáš Gašpar

Simona Kováčiková

Veronika Kudláková

Kristína Návojská

Zuzana Skoncová


Fotogaléria

Vlčie maky


Plagát podujatia